لوگوی2 شرکت نرم افزاری جهش

حسابداری چیست؟ تعریف حسابداری

()

تعریف حسابداری را باید اینگونه بیان کرد. حسابداری سیستم مشاهده، ثبت و اندازه گیری حقایق و پدیده های مرتبط با هر فعالیتی است. امروزه آن را زبان تجارت می نامند. 

حسابداری جهت مدیریت تیم های تولید، نهادهای اقتصادی و شناسایی ذخایر و فعالیت اقتصادی و کنترل آنها طراحی شده است.

تمامی اطلاعات موجود برای حسابداری باید مستند باشد و این موضوع را می توان اصلی ترین ویژگی آن دانست.

شاید واژه”گزارشگری مالی”  را زیاد شنیده باشید، اصطلاحی است که برای حسابداری استفاده می شود و در واقع می تواند مترادف حسابداری باشد.

در ادامه این پست علاوه بر تعریف حسابداری شما را با انواع حسابداری آشنا می کنیم و نرم افزار حسابداری جهش را که یکی از بهترین ارائه دهنده های خدمات حسابداری است را به شما معرفی می کنیم.

تاریخچه حسابداری

نیاز به حسابداری در مراحل اولیه توسعه جامعه بشری به وجود آمد. در ابتدا، اهداف حسابداری انجام عملیات ساده مربوط به کشاورزی، دامپروری و غیره بود.

با توسعه جامعه، حسابداری اقتصادی نیز توسعه یافت. از حسابداری برای یک اقتصاد جداگانه، به یک سیستم پیچیده تبدیل شد که در کل اقتصاد دولت نفوذ کرد. نقش حسابداری با پیچیدگی فعالیت های اقتصادی و افزایش حجم تولید افزایش می یابد.

حسابداری روزانه، نه تنها در مقیاس ملی، بلکه در هر شرکت، در هر بخش، حتی در هر خانواده انجام می شود. و اگر حسابداری در درجه اول ثبت حقایق و رویدادها باشد، ارزیابی این حقایق دلالت بر  اندازه گیری کمی آنها دارد.

تعریف حسابداری

اهداف حسابداری

  • دارایی شرکت : دارایی های ثابت، دارایی های نامشهود و غیره
  • تعهدات شرکت: معاملات، تسویه حساب و غیره
  • معاملات اقتصادی: معاملاتی که معمولا به فعالیت های شرکت مربوط می شود

وظایف اصلی حسابداری

وظیفه اصلی حسابداری این است که بتواند در اولین فرصت اطلاعات قابل اعتماد و کامل را در خصوص وضعیت اموال و فعالیت های سازمان یا شرکت جمع آوری کند. در ادامه با تعریف حسابداری و انواع آن به وظایف هر کدام از آنها نیز اشاره خواهیم کرد.

انواع حسابداری

حسابداری را باید به دسته های مختلف طبقه بندی کرد، زیرا فعالیت های اقتصادی، تجاری و اداری شرکت ها، سازمان ها و نهادهای مختلف در سراسر دنیا روز به روز در حال گسترش است. البته به این موضوع مهم در خصوص حسابداری باید توجه شود، که هر کدام از شاخه های حسابداری دانش خاص خود را دارد.

انواع حسابداری عبارتند از:

  1. حسابداری مالی
  2. حسابداری مدیریت
  3. حسابداری مالیاتی
  4. حسابرسی

از این میان، حسابداری مالی بیشترین اهمیت را دارد، زیرا سایر انواع فعالیت های حسابداری مبتنی بر اصول و مفاهیم مورد استفاده در حسابداری مالی است.   

حسابداری مالی:

تعریف حسابداری مالی را اینگونه بیان می کنند: حسابداری مالی زبانی است که توسط دنیای اقتصاد و تجارت قابل درک است و فعالیت های مالی واحدهای اقتصادی را به داده ها، اطلاعات و گزارش هایی تبدیل می کند که در خدمت تصمیم گیرندگان در واحدهای اقتصادی اعم از خصوصی یا دولتی است.

حسابداری، داده های مالی مربوط به واحد اقتصادی را تجزیه و تحلیل، ثبت، جدول بندی، خلاصه و ارائه می کند.

به طور کلی حسابداری مالی یکی از تخصص‌های حسابداری است که به سازمان‌ها کمک می‌کند تا گزارش‌هایی درباره سه حوزه حیاتی یک کسب‌وکار ارائه دهند:

  1. دارایی‌ها و بدهی‌ها ( ترازنامه )
  2. درآمدها و هزینه‌های آن (صورت سود و زیان)
  3. شناورهای نقدی (صورت جریان نقدی )

این ۳ مورد را می توان با هم برای اهداف داخلی و خارجی استفاده کرد.

تعریف حسابداری

اهمیت حسابداری مالی:

  • اندازه گیری سودآوری پروژه
  • اندازه گیری میزان نقدینگی موجود در پروژه.
  • ارائه اطلاعات مناسب جهت برنامه ریزی و تدوین سیاست های مالی واحد اقتصادی.
  • ارائه سابقه تاریخی از عملیات مالی واحد اقتصادی.
  • تعیین وضعیت مالی واحد اقتصادی دارایی و تعهدات در تاریخ معین.

اصول حسابداری مالی:

این نوع حسابداری از اصول پذیرفته شده حسابداری استفاده می کند که از طریق آنها اطلاعات مربوط به درآمدها، هزینه ها، دارایی ها، بدهی ها و حقوق مالکیت سازماندهی می شود. همچنین شامل هزینه های تحقیق و توسعه، دستمزد و حقوق می شود و منجر به تعیین درآمد خالص می شود.

انواع حسابداری مالی:

حسابداری مالی بسته به روش حسابداری مورد استفاده در شرکت و حجم عملیات مالی که به صورت روزانه انجام می شود، می تواند با استفاده از روش مبنای تعهدی حسابداری  یا روش  مبنای نقدی  یا هر دو انجام شود.

تفاوت حسابداری مالی و مدیریتی:

تفاوت حسابداری اداری و مالی در این است که هدف دومی ارائه اطلاعات مالی و حسابداری به اشخاص خارجی است، در حالی که هدف حسابداری مدیریت کمک به مدیریت شرکت در تصمیم گیری و تدوین برنامه های آتی است.

تعریف حسابداری

حسابداری مدیریت:

تعریف حسابداری مدیریت نیز کمی متفاوت تر از حسابداری مالی است. حسابداری مدیریتی به حسابداری گفته می‌شود که برای تعیین اطلاعات مالی بر اساس اندازه‌گیری، تجزیه و تحلیل و تفسیر آن استفاده می‌شود و سپس برای بررسی اهداف سازمان به اطلاع مدیران می‌رسد.

هدف از این نوع حسابداری را باید بهبود کیفیت اطلاعات دانست که مرتبط با کسب و کار است. حسابداری مدیریتی شامل بسیاری از جنبه های حسابداری مانند هزینه یابی محصول، پیش بینی و تحلیل مالی است.

مفهوم حسابداری مدیریت برای کمک به شرکت ها در برنامه ریزی و اجرای عملیات روزانه استفاده می شود. همچنین در بسیاری از بخش های تجاری مانند: بازرگانی، تولید و صنایع خدماتی نیز کاربرد دارد.

حسابداری مدیریت، حسابداری است که توسط شرکت هایی که نیاز به برنامه ریزی، بودجه بندی یا تجزیه و تحلیل گزارش های درآمد دارند، به منظور ارائه اطلاعات مربوط به کسب و کار استفاده می شود.

اهداف حسابداری مدیریت چیست؟

حسابداری مدیریت هزینه ها و عملیات تجاری را به منظور تهیه گزارش ها و سوابق مالی داخلی تجزیه و تحلیل می کند. در واقع باین کار به مدیران کمک می کند تا تصمیمات لازم برای دستیابی به اهداف را اتخاذ کنند. موارد زیر مهمترین اهداف حسابداری مدیریت را توضیح می دهد:

  • برنامه ریزی و تدوین خط مشی های آتی: هدف اولیه حسابداری مدیریتی، برنامه ریزی فعالیت های تجاری با پیش بینی آنها بر اساس اطلاعات موجود، شناسایی اهداف مورد انتظار، تعیین روش های کاری و اتخاذ تصمیمات لازم برای دستیابی به این فعالیت ها است.
  • تفسیر اطلاعات مالی: اطلاعات حسابداری ارائه شده توسط حسابداری مالی اطلاعاتی است که همه نمی توانند آن را درک کنند و در اینجا نقش حسابداران مدیریتی است که بر روی ترجمه این اطلاعات و اجرای آن به گونه ای کار می کنند که به بخش ها در تصمیم گیری کمک کند.
  • کنترل عملکرد: حسابداری مدیریتی برای شناسایی نقاط ضعف و راه های اصلاح این موقعیت ها با کنترل بودجه و تعیین هزینه های استاندارد کار می کند.
  • حل مشکلات استراتژیک کسب و کار: کسب و کار با مشکلات زیادی مواجه است که حسابدار مدیریت می تواند بهترین راه ها را برای حل این مشکلات ارائه دهد.
  • هماهنگی عملیات: هدف حسابداری مدیریت هماهنگی عملیات با تهیه بودجه های مختلف به منظور هماهنگی فعالیت های لازم با توجه به این بودجه ها است.
  • ایجاد انگیزه در کارکنان: تعریف و برنامه ریزی اهداف کسب و کار از طریق انتخاب بهترین روش ها و سنجش عملکرد، کارکنان را به تعهد به این مسیرها به منظور افزایش اثربخشی سازمان ها سوق می دهد.
  • ارائه حقایق مالی: حسابداری مدیریت با ارائه گزارش هایی که عملکرد تجاری را ارزیابی می کند، اطلاعات لازم را در اختیار مدیریت قرار می دهد.
  • ارزیابی کارایی و اثربخشی خط‌مشی‌ها: هدف حسابداری مدیریت ارزیابی کارایی و اثربخشی خط‌مشی‌های مدیریت و بازنگری هر از چندگاهی آن‌ها به منظور ایجاد بهبودهای لازم برای کسب بیشترین کارایی از آنهاست.

حسابداری مالیاتی:

اگر بخواهیم بهترین تعریف حسابداری مالیاتی را داشته باشیم، باید بگوییم، نوعی از حسابداری که به افراد و شرکت ها کمک می کند تا انواع فرم های مالیاتی و اظهارنامه ها را برای مقامات مالیاتی دولت تکمیل کنند.

علاوه بر این، حسابداری مالیاتی روش هایی را برای کاهش قانونی مالیات  به به مشتریان توصیه پیشنهاد می دهد. اگرچه حسابداری مالیاتی عموماً مبتنی بر اطلاعاتی است که برای اهداف حسابداری مالی و مدیریت جمع آوری می شود، اما الزامات مالیاتی اغلب نیازمند محاسبات و اطلاعات خاصی است.

در کشور ما، حسابداران مالیاتی ملزم به اطلاع دقیق از مفاد قانون درآمد داخلی و همچنین قوانین مالیاتی کشور هستند.

حسابداری مالیاتی

حسابرسی:

حالا که با تعریف حسابداری آشنا شدید بهتر است تعریف حسابرسی را نیز بدانید. حسابرسی هنر بررسی منظم و مستقل یک موضوع خاص از جمله صورت های مالی، حساب های مدیریتی، گزارش های مدیریت، سوابق حسابداری، گزارش های عملیاتی، گزارش درآمد، گزارش هزینه ها و غیره است.

نتیجه بررسی و تحقیق انجام شده در حسابرسی، به سهامداران اصلی برای تصمیم گیری یا اهداف دیگر گزارش خواهد شد. گزارش های حسابرسی گاهی به سایر ذینفعان مانند دولت، بانک ها، طلبکاران یا مردم ارائه می شود.

به عنوان مثال، گزارش حسابرسی قانونی به اداره مالیات، بانک مرکزی یا مرجع امنیتی ارائه می شود. حسابرسی با توجه به اهداف، دامنه، اهداف و رویه های حسابرسی به چندین نوع و سطوح مختلف اطمینان طبقه بندی می شود.

انجام حسابرسی صورت های مالی معمولاً از استانداردهای بین المللی حسابرسی (ISA) و سایر استانداردهای حسابرسی محلی پیروی می کند.

حسابرسی انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

  • حسابرسی مالی
  • حسابرسی عملیاتی
  • حسابرسی قانونی
  • حسابرسی انطباق و غیره

وظیفه گروه نرم افزاری جهش در حوزه حسابداری

حسابداری را می توان به متخصصان واجد شرایط واگذار کرد و از این طریق خطرات ناشی از محاسبات اشتباه، نقض مهلت ها و سایر خطاها را کاهش داد.

البته بهترین و ایده آل ترین پیشنهاد برای شما می تواند نرم افزار حسابداری جهش باشد. شما در هر زمینه ای می توانید از راهکارهای نرم افزاری صنعتی، اداری  و مالی گروه نرم افزاری جهش بهره مند شوید.

نرم افزار حسابداری جهش چیزی است که به شما امکان می دهد تصویر واضحی از وضعیت مالی خود داشته باشید. این نرم افزار به شما می گوید که آیا سود می کنید یا نه، جریان نقدی شما چقدر است، ارزش فعلی دارایی ها و بدهی های شرکت، و کدام بخش از کسب و کار شما واقعاً سود می کنند.

در صورت نیاز به مشاوره، در بخش تماس با ما، تماس از طریق شماره تلفن شرکت موجود در هدر سایت یا از طریق دکمه واتساپ در گوشه سایت پیام خود را ارسال نمایید.

این مقاله چقدر مفید بود؟

برای امتیازدهی، روی ستاره ها کلیک کن!

متوسط امتیاز / 5. تعداد امتیاز:

هنوز کسی امتیاز نداده! اولین نفر باش!

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید