لوگوی2 شرکت نرم افزاری جهش

حسابداری شرکتی چیست؟ بهترین نرم افزارهای حسابداری شرکتی

()

با توجه به تنوع گسترده شرکت ها و بخش هایی که در طیف اقتصادی وجود دارند، لازم است انواع حسابداری شرکتی متناسب با شرایط و نیازهای هر شرکت خاص وجود داشته باشد.

اگرچه تعریف حسابداری و مفهوم حسابداری به اندازه‌گیری و ارائه کنترل اقتصادی برای هر شرکت خلاصه می‌شود، اما به عنوان بخشی از علم اقتصاد طیف وسیعی از احتمالات را نیز در بر می‌گیرد. به همین دلیل از اهمیت بالایی در شرکت ها و انواع کسب و کارها بهره می برد.

از آنجایی که مفهوم شرکت سرشار از تفاوت های ظریف و از نظر گونه شناسی ناهمگن است، علم حسابداری باید با این تنوع سازگار شود. به همین دلیل، تحقیقات حسابداری با انطباق با انواع رویکردها پیشرفت کرده است.

این تفاوت ها به اندازه شرکتی که از روش های حسابداری استفاده می کند و همچنین به حوزه فعالیت آن (تولید کالا یا خدمات) یا قلمرویی که در آن تجارت روزانه خود را انجام می دهد بستگی دارد. این موضوع به نوبه خود به منشاء عمومی یا خصوصی شرکت نیز بستگی دارد.

سوالات متعددی در زمینه حسابداری شرکتی وجود دارد که قرار است به آنها پاسخ دهیم:

  1. حسابداری شرکتی چیست ؟
  2. انواع اصلی حسابداری در شرکت ها
  3. وظایف حسابداری شرکتی چیست؟
  4. انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی؟
حسابداری شرکتی
حسابداری شرکتی

حسابداری شرکتی چیست ؟

حسابداری شرکتی رشته ای از حسابداری است که به طور سیستماتیک فعالیت های موجود در شرکت ها را ثبت، گروه بندی، جمع بندی و برای تجزیه و تحلیل و تفسیر آماده می کند.

خط مشی حسابداری شرکتی منعکس کننده اصول و مقرراتی است که شرکت ها در طول حسابداری از آنها پیروی می کنند. رویه حسابداری ممکن است بسته به خط مشی داخلی هر شرکت تغییر کند.

حسابدار شرکتی نیز، شخصی است که گزارش های مربوط به معاملات در شرکت ها را ثبت، گروه بندی و تهیه می کند.

زیر سیستم های حسابداری شرکتی

سیستم حسابداری شامل ۳ زیر سیستم است که با یکدیگر در تعامل هستند. این ۳ سیستم حسابداری امکان مدیریت کارآمد و راحت هزینه های شرکت، انجام تسویه حساب های مربوط به فعالیت های تجاری و عملیات های مربوط به مالیات، درآمد ها و بدهی های شرکت را انجام می دهد.

حسابداری مالی و مدیریتی برای به دست آوردن اطلاعات در مورد وضعیت مالی شرکت و تصمیم گیری مدیریت ضروری است. حسابداری مالی منعکس کننده اطلاعات مربوط به فعالیت سازمان است. همچنین حسابداری مدیریت منعکس کننده تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی و شناسایی راه های موثرتر توسعه شرکت است.

حسابداری مالیاتی همراه با حسابداری مالی انجام می شود و برای اهداف حسابداری برای پرداخت مالیات مهم است.

گزارش های مالی معاملاتی را که در شرکت ها در طول دوره اتفاق افتاده است ثبت می کند.گزارش های مالی اطلاعاتی در مورد دارایی های شرکت، درآمد شرکت، بدهی های شرکت، سرمایه های شرکت و هزینه های شرکت ارائه می دهد.

حسابداری شرکتی
حسابداری شرکتی

انواع اصلی حسابداری در شرکت‌ها

دپارتمان های حسابداری هر شرکت اعم از داخلی یا خارجی بر حوزه های مختلف حسابداری تمرکز می کنند. آنها سعی دارند تا به نیازها و ماهیت هر شرکت خاص توجه کنند و مشکلات عملیات حسابداری مربوط به شرکت ها را حل کنند.

باید اضافه کرد که هر شرکت بسته به فعالیت اقتصادی که انجام می دهد، از نوع خاصی حسابداری استفاده می کند. بنابراین، متوجه می شویم که می توانیم بر اساس ماهیت، نوع فعالیت اقتصادی و زمینه فعالیت شرکت ها، حسابداری شرکتی را در دسته های مختلف تقسیم بندی کنیم:

تقسیم بندی بر اساس فعالیت های عمومی و خصوصی:

  • حسابداری عمومی: نوعی حسابداری است که در مدیریت دولتی اعمال می شود.
  • حسابداری خصوصی: کاربرد آن بیشتر به شرکت های خصوصی مربوط می شود.
  • در هر صورت، حسابداری دولتی و خصوصی هر دو پیوندهای مشترک مهمی دارند.
حسابداری شرکتی
حسابداری شرکتی

تقسیم بندی بر اساس فعالیت اقتصادی شرکت:

  • حسابداری تولید: پاسخگوی نیازهای شرکت های تولیدی و بنگاه های صنعتی است. مثلاً یک شرکت خودروسازی.
  • حسابداری خدمات: این روش اغلب توسط شرکت‌هایی در بخش خدمات استفاده می‌شود که کالاهای نامشهود را برای ارضای نیازهای مصرف‌کننده خاص به بازار عرضه می‌کنند. به عنوان مثال، یک آژانس بازاریابی.
  • حسابداری تجاری: بر عملیات روزانه یک شرکت با جریان های نقدی ورودی و خروجی آن و همچنین تجزیه و تحلیل فعالیت های تجاری خرید و فروش که ممکن است در آن دخیل باشد تمرکز می کند. مثلا شرکتی که محصولات را از خارج وارد می کند و توزیع می کند.
  • حسابداری کشاورزی: ​​ در کل به بخش کشاورزی و شرکت های فعال در این حوزه مربوط می شود. برای مثال یک شرکت پرورش گوجه فرنگی یا تولید کننده کود کشاورزی.
  • حسابداری نفت: از آنجایی که آنها شرکت های خاصی هستند، دقیقاً با کالاهایی که با آنها کار می کنند سروکار دارند. شرکت نفت بهترین مثال برای این موضوع است. اگرچه می‌تواند برای پالایش نیز اختصاص داده شود.
  • حسابداری بانکی: تفسیر ترازنامه یک بانک یا موسسه مالی آسان نیست. یکی از دلایل آن این است که با توجه به پیچیدگی آن، به شکل خاصی به آن پرداخته می شود.

تقسیم بندی حسابداری شرکتی با توجه به زمینه ای که در آن اعمال می شود:

حسابداری مالیاتی: این شاخه از حسابداری است که بر بدهی های مالیاتی و مدیریت اقتصادی پرداخت مالیات های مربوط توسط یک شرکت متمرکز است. به عنوان مثال، پرداخت مالیات شرکت یا اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را پردازش می کند.

حسابداری مدیریت: نوع شناسی حسابداری بیشتر بر ارائه داده های شرکت به مدیران و تصمیم گیرندگان متمرکز است. به آن حسابداری اداری نیز می گویند، اگرچه دومی کلی تر است. حسابداری مدیریت بر تیم های مدیریتی متمرکز است.

حسابداری هزینه: به آن هزینه یابی یا تجزیه و تحلیل نیز می گویند و وظیفه آن ایجاد یک سیستم اطلاعاتی است که که به شما امکان می دهد هزینه های یک فعالیت را بدانید و آن را تجزیه و تحلیل کنید.

حسابداری مالی: همه چیز مربوط به درآمد مالی، هزینه ها، دارایی ها و بدهی ها را ثبت و تجزیه و تحلیل می کند. به عنوان مثال، وام، سهام، سود پرداخت شده، معوقه و غیره.

همانطور که در ابتدا اشاره شد، اقتصاد متنوع است و باعث ایجاد تنوع زیادی از شرکت ها در جامعه می شود. به همین دلیل ما با انواع حسابداری شرکتی مواجه هستیم که هر یک از آنها وظایف جداگانه ای را بر عهده دارند.

حسابداری شرکتی
حسابداری شرکتی

وظایف حسابداری شرکتی چیست؟

حسابداری شرکت ها توسط دفاتر حسابداری سازماندهی می شود. دفاتر حسابداری باید گزارش های مالی سالانه را تهیه و ارائه کنند.

وظایف حسابدار شرکت عبارتند از:

  • بررسی کلیه معاملات مالی مطابق با اصول عمومی شرکت
  • بررسی درستی تهیه و نگهداری اسناد و مدارک مربوط به پرداخت ها و سایر معاملات مالی شرکت
  • تهیه اسناد و گزارش های مالی برای یک دوره معین
  • استفاده از دانش در مورد اصول و شیوه های حسابداری به منظور شناسایی و حل مشکلات ناشی از فرآیند کار
  • حسابداری کامپیوتری و نرم افزارهای محاسباتی مرتبط با استفاده از بسته های استاندارد
  • تهیه کردن ترازنامه و گزارش های مربوط به حسابداری شرکت
  • انجام کارهای حسابداری و محاسباتی و تجزیه و تحلیل فعالیت های تولیدی، اقتصادی و مالی شرکت.
  • بررسی و بازرسی اسناد مالی شرکت
  • منعکس کردن جریان نقدینگی در اسناد حسابداری اولیه است
  • نظارت بر حرکت وجوه در حساب های بانکی شرکت
  • ارائه پیشنهادات به مدیریت شرکت برای بهبود کار مربوط با وظایف عملکردی حسابدار
  • و غیره

انتخاب بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی؟

به منظور افزایش کارایی و اثربخشی در ارائه اطلاعات حسابداری شرکتی و کنترل الکترونیکی در فعالیت های شرکت، داشتن نرم افزار حسابداری ضروری است.

اگر می خواهید از طریق نرم افزار حسابداری مناسب، به انواع تراکنش های مالی شرکت دسترسی داشته باشید و و بتوانید در تصمیم گیری مالی به صورت مؤثر از آن استفاده کنید، به تیم نرم افزاری شرکت جهش اعتماد کنید.

نرم افزار حسابداری جهش یک هدف دارد: کمک به صاحبان مشاغل برای پیگیری هزینه ها و فروش و آسان کردن کار آنها.

هرچه یک کسب و کار بهتر بتواند درآمد و هزینه های خود را ردیابی کند، احتمال بالا رفتن سود شرکت بیشتر خواهد بود.

نرم افزار حسابداری جهش دارای عملکردهای زیادی است که به ما امکان می دهد تمام تراکنش ها را ثبت کنیم و حسابداری خود را نظارت کنیم. این نرم افزار یک رابط بصری بسیار زیبا دارد، بنابراین ما می توانیم به محض شروع برنامه، تمام هزینه های خود را مدیریت کنیم.

این نرم افزار با سیستم عامل های مختلفی کار می کند و به شما خدمات حرفه ای ارائه می دهد. اگرچه عملیات حسابداری را می توان با استفاده از روش های سنتی انجام داد، اما نرم افزار حسابداری می تواند پاسخ ها را در چند ثانیه و اغلب بدون دخالت حسابدار به شما نشان دهد.

نرم افزار حسابداری جهش می‌تواند با اقدامات مناسب خود و با بهره گیری از هوش مصنوعی به رشد کسب‌وکار شما کمک کند.

حسابداری شرکتی
حسابداری شرکتی

دلایل استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی چیست ؟

نرم افزار حسابداری توسط حسابداران حرفه ای استفاده می شود. کاربرد و استفاده از نرم افزارها انقلابی چشمگیر در دنیای حسابداری ایجاد کرده است. این برنامه ها فرآیند تراکنش های مالی را کارآمد و سریع کرده اند. کلیه معاملات؛ معاملاتی مانند حساب های دریافتنی و پرداختنی، تجزیه و تحلیل جریان نقدی، مانده های آزمایشی، ترازنامه ها، صورت های درآمد و هزینه و حقوق و دستمزد با استفاده از نرم افزار حسابداری پردازش می شوند.

استفاده از نرم افزار حسابداری شرکتی باعث می شود تا سازمان بتواند بودجه آتی را براساس گزارش های مالی موجود ایجاد کند. گزارش‌های به‌دست‌آمده به مدیریت این امکان را می‌دهد تا فعالیت‌های مالی سازمان را با جزئیات تجزیه و تحلیل کند.

نرم افزار حسابداری می تواند نیاز به کارکنانی که فرآیندهای حسابداری را در شرکت انجام می دهند کاهش دهد. همچنین نرم افزار حسابداری کاهش هزینه های عملیاتی را تضمین می کند.

در حال حاضر، حسابداری بدون پردازش داده های کامپیوتری تقریبا غیر قابل تصور است. امروزه اتوماسیون حسابداری با استفاده از رایانه شخصی و با کمک نرم افزار حسابداری توانسته به تمامی نیازهای حسابداری شرکت ها پاسخ دهد.

این مقاله چقدر مفید بود؟

برای امتیازدهی، روی ستاره ها کلیک کن!

متوسط امتیاز / 5. تعداد امتیاز:

هنوز کسی امتیاز نداده! اولین نفر باش!

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید